Ja sam “samo” mama

Samo mama? Obično to krene pitanjem da li negdje radiš? Kada kažem ne, pogledi su blijedi, a odgovora nema. Uvijek se nadovežem ja sam “samo” mama koja brine o djetetu. Logično zar ne?

20180520_203326-01-01-01.jpeg

Mama koja ima barem 5 različitih raspoloženja u danu. Koja ujutro ustane rasčupana i prvo stane na neki komad igračke, pa joj dođe da vrisne kao divljak. Krene si skuhati kavu, pa skuži da nema mlijeka jer je sin popio večer prije.

Ja sam mama koja ujutro djetetu upali crtani na mobitelu da popije kavu u miru, doduše bez mlijeka. Jer ga nema. I uvijek nešto ujutro fali. Uvijek. Ja sam ta koja sprema doručak, a sin je taj smoothie maker pa hrane ima po cijelom stolu. Shvatiti ćete kad dobijete dvogodišnjaka! Vjerujte imaju ne 5 već 305 faza u danu.

Ja sam ta koja ide s njim prošetati, na kraju je ubijena od šetnje a on, on kaže : mamaaa, još šetati! Mama se tada trenutno osjeća kao da ju je pregazio vlak s tristo vagona.

Jer je mama od jutra do podne počistila pola kuće. E sad da se vratimo na šetnju. To izgleda kao da idemo u Pariz. Spremamo se pola sata, a do dječjeg igrališta umjesto 10 minuta hoda mi hodamo 45 minuta. Jer po putu naiđemo na kamen, bube, mrave, leptire, još samo fali jednorog. Nakon divnog bacanja po podu, urlikanja, jer moramo kući kuhati ručak nekad se pitam hoće li to ikad proći?!

Joooj, pa vi ste se VEĆ vratili iz šetnje? Da, jesmo, šetnja kao godina. Došli smo kući. Napokon. J onako umoran ide ni nu nana- spavati. Vrijeme je za 5 minuta maženja. Voli mamu najviše na svijetu. Mama je sve do prije 5 minuta bila najveći neprijatelj. Što možeš, nego ga voljeti naajviše na svijetu i pružiti mu svu ljubav! 🙂 U ovom trenutku mama zaboravlja onu divnu šetnju. 😀

E napokon spavanac! Mama ima sat vremena za sebe! Ali naravno mama mora tada skuhati ručak, prirediti stol i ostalo. Ne okreneš se a dijete već budno. Poslije ručka, malo igre. Znate kako je dnevni prije bio uredan i čist?! E pa zaboravite to narednih 10 godina. Možete vježbati tako da istresete dvije kutije nekih svojih sitnica i dočarati ćete si ugođaj. Tornado. Nema dalje.

Do sad je mama imala 3 faze raspoloženja a dijete 105. Bližimo se večeri. Naravno kada bi mama htjela pogledati nešto na tv-u ee baš tada J hoće soka, hoće jesti, hoće pozornost na sebe. Pitajte me kad sam zadnji put pogledala nešto u miru……

Večer je. Vrijeme za spavanje. J je zaspao jer naravno nakon 305 faza bacanja, igranja, urlikanja, trčanja, bježanja, skakanja i ostalih popratnih elemenata nema više snage.

Koja tišina. Naljepši dio dana. Mislim da ću sad imati 5 minuta za sebe. Ja nakon 5 minuta: mislim da je vrijeme da idem spavati jer sam stojeći zombi. Obožavam gledati J kako spava, ušuškati ga, zagrliti i poljubiti. Ipak, rekla sam da je večer najljepši dio dana, zar ne?

Zapravo ja sam “samo” mama. 🙂

2 comments

  1. Svaku večer spremim muža i djecu u krevet i onda ne znam što bih prije – gledala tv, čitala, pekla kolače, ali spavat’ ne bih išla – i onda se svako jutro budim pregažena – samo radi tog večernjeg mira i tišine.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s